Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Syskonträff – med ett himla hundliv

/
  • – Synd att inte valparnas pappa och syster från Järvsö kunde komma i dag, säger Björn Bergman, Torvalla tillsammans med valparnas mamma Indra.
  • Tekla, Nixon, Dixie, Nikta och Chilli, bor alla runt Östersund, medan Tessi och Astor som kommit resande från Bispgården och Härnösand till syskonträffen.

Det blev ett herrans hundliv när sju långhåriga tyska syskon återförenades med mamma Indra i Östersund på lördagen.

Annons

Syskonträffen för de åtta månader gamla schäfervalparna blev en glad och livlig tillställning när de återförenades med sin mamma på en parkeringsplats i Odenskog. Tyvärr saknades pappa Acke och systern Nova som bägge har sin hemvist i Järvsö i Hälsingland. Deras matte fick fel på bilen, så det blev ingenting av med Östersundsresan.

– Det här är Nikita, men även kallad Zlatan eftersom han har så lång snok, säger Thomas Engberg utom hörhåll från matte, Mona Jacobsson, Frösön.

När de släpps ut ur bilarna blir det ett väldigt hälsande på varandra. Valparna skiljdes åt för bra precis sex månader sedan skiljdes åt, när de fick lämna barndomshemmet i Torvalla och flytta åt olika håll. Fem av valparna ses av och till eftersom de går i samma valpkurs.

– Det här är skitkul, speciellt som de alla är så himla lika varandra, säger Anja Wernersson, hundinstruktör och matte till Chilli.

– Jag är förvånad att de funkar så pass bra tillsammans, eftersom det här är ett gäng tonåringar nu med en massa hormoner, säger Anja Wernersson

Längst hade Carina Wickström från Härnösand åkt med sin schäfervalp Astor, för att kunna vara med på syskonträffen i Östersund.

– Det var världens oväder från kusten och upp till Graninge, men sedan klarnade det upp och blev fint.

Tekla, Nixon, Dixie, Nikta och Chilli, som alla bor runt Östersund springer runt och hälsar på Tessi och Astor som kommit från Bispgården och Härnösand.

– Det här är den gamla sortens schäfertyp med rak rygg, säger valparnas uppfödare Cecilia Bergman, Torvalla.

Efter hälsningsrundan blev det en promenad och efter modigt övervägande släpptes hela flocken loss på Lillsjöns is.

– Det var ett grandiost skådespel. Rent av något för Arne Weise, säger Dixies husse Bengt Eriksson.

Annons