Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvättstugan har inte städats på över en månad

/
  • Linda Gunnvard vill att Östersundsbostäder ser till att antingen städa tvättstugorna oftare eller köpa in städutrustning så att hyresgästerna själva kan göra det.
  • En borste är den enda städutrustning som finns i båda tvättstugorna.
  • Gammalt tvättmedel ligger ingrott på golvet och i hörnen på tvättstugan.
  • Det är bruna fläckar och klibbigt golv i tvättstugan på Kyrkgatan 78. ”Det händer att man tappar ett nytvättat plagg på golvet och då måste man tvätta om det direkt. Det är inte så fräscht här” säger Linda Gunnvard.

I tvättstugorna på Kyrkgatan 78 är smutsen ingrodd i golv och väggar. Hyresgästen Linda Gunnvard vill inte ens tvätta där längre.
– Jag mår illa, säger hon.

Annons

Tvättmedelsfläckar, bruna avlagringar, tussar från torktumlarfiltret och en odefinierbar doft av ingrodd smuts. Så kan de två tvättstugorna på Kyrkgatan 78 beskrivas. Lappen från städbolaget visar att de senast städade där i början på april.

I fastigheten, som ägs av Östersundsbostäder, finns det 62 studentlägenheter. Det saknas städutrustning i tvättstugorna och det upprör Linda Gunnvard.

– Jag flyttade hit i februari förra året och det dröjde bara några månader innan jag nämnde det för Östersundsbostäder, säger Linda Gunnvard.

– Jag har inte ens sett någon städutrustning och då har jag bott här i mer än ett år, fortsätter hon.

Hon har ringt och mejlat Östersundsbostäder, men beskedet är att utrustningen stjäls och då får det vara skitigt.

– Just att de inte bryr sig utan bara rycker på axlarna, gör mig arg, säger Linda Gunnvard.

Hon förstår att hyresvärden inte vill få sin utrustning stulen. Men hon tycker då att de kan motverka det genom att kedja fast exempelvis golvmoppen i en lång kedja, som fästs i väggen. Eller om det inte går, helt enkelt se till att städbolaget kommer oftare. Just nu anser hon att det är för smutsigt i tvättstugorna för att hon ska vilja tvätta sina kläder där.

– Återigen har jag använt mina kläder in i det sista eftersom jag inte vill tvätta här. Jag ska försöka få tvätta hos en kompis, säger Linda Gunnvard.

Bengt Rådman, vd Östersundsbostäder, berättar att företaget har ett stort problem med svinn på en del fastigheter.

– Vi har investerat 100 000 kronor i nya maskiner på Kyrkgatan och det är mindre än 14 dagar sedan bovärden satte in ny städutrustning, säger han.

Det är stor omsättning på städutrustning såsom moppar och hinkar. Bovärden i just denna fastighet har ett helt förråd med saker att fylla på med.

– Rutinen är sådan att fattas det utrustning är det upp till hyresgästen att göra en felanmälan. En sådan gjordes i fredags och ny utrustning är på väg, säger Bengt Rådman.

– Det är riktigt illa om man behöver sätta in ny utrustning var 14:e dag, fortsätter han.

Mer läsning

Annons