Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersundare blir minister?

Kristina Persson, kan det bli en av ministrarna i Stefan Löfvens regering? Den tidigare landshövdingen i Jämtlands län nämns nu i spekulationerna kring ministerlistan.

I morgon presenterar nyutsedda statsministern Stefan Löfven de ministrar som kommer att ingå i hans koalitionsregering med Miljöpartiet.

Aftonbladet lyfter fram en rad personer som är möjliga ministrar. Bland dem nämns några partiveteraner som Kristina Persson. Hon har både varit vice riksbankschef och landshövding i Jämtland. Dessutom har hon representerat Socialdemokraterna i både riksdagen och EU-parlamentet.

I dag är hon arbetande ordförande för tankesmedjan Global Utmaning.

Hon är född i Östersund och hennes far var den legendariske jämtländske företagaren Sven O. Persson.

Kristina Persson säger ingenting till Aftonbladet om eventuell ministerutnämning.

– Det har jag inga kommentarer till, säger Kristina Persson.

Andra som nämns är Sven-Erik Bucht tidigare kommunalråd i Haparanda, och Åsa Regnér som en person som skulle kunna få ett uppdrag i Löfvens regering. Hon var politisk sakkunnig i regeringen när Göran Persson (S) var statsminister och arbetade bland annat på statsrådsberedningen. Även Dan Eliasson som är generaldirektör på Försäkringskassan nämns också i spekulationerna