Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersundare kan välja annan hemtjänst

Människor i Östersunds kommun som har hemtjänst från privata Attendo Sverige AB kan nu välja någon annan hemtjänstleverantör, om de vill.

Precis som Förenade Care AB har Attendo valt att styra om till den nya lagen LOV.

Sedan första januari 2014 kan medborgarna i Östersunds kommun välja vem som ska utföra deras hemtjänst och hemsjukvård. Det beror på den frivilliga lagen LOV – lagen om valfrihetssystem – som kommunen valt att införa.

Men sedan tidigare har privata Attendo och Förenade Care haft upphandlingskontrakt om att leverera hemtjänst i vissa kommundelar, kontrakt som gäller till sista september 2014.

Attendo utför hemtjänst i Lugnvik, Odensala, Hornsberg och Blomängen. I fallet Blomängen går hemtjänstkontraktet ut tidigare, sista april.

Nu har företaget bestämt sig för att styra om till LOV och därför har det gjorts ändringar i befintliga avtal med kommunen.

Det innebär att boende i Attendos hemtjänstområden har möjlighet att byta till en annan utförare, från och med 1 januari i år. För dem som inte gör ett aktivt val kommer Attendo vara ickevalsalternativ inom sina kontraktsområden.

LSS-bostäder kommer kommunens sjuksköterskor i den nya hälsofrämjande enheten att ha ansvar för.

Företaget har även flera äldreboenden, bland annat Ljunghem i Östersund. Det avtalet förlängs till 15 december 2014 eller en tidigare tidpunkt som parterna kommer överens om. När avtalet upphör förbinder sig kommunen att ta över befintliga anställda undersköterskor.

I övrigt gäller de tidigare avtalen mellan kommunen och Attendo.