Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersundare ska göra guld av skog

En svensk har fått norska regeringens uppdrag att få fart på Norges skogsnäring, 58-årige Gunnar Olofsson från Östersund.

– Det är väldigt hedrande och stimulerande. Det känns väldigt bra att komma tillbaka till skogsbranschen efter ett par år i finansvärlden.

Från slutet av oktober 2011 och till i slutet av förra månaden byggde han upp och var vd för det statliga riskkapitalbolaget Inlandsinnovation AB som har sitt säte i Östersund.

Dessförinnan var han under 10 år vd och koncernchef för Sveaskog och före det fanns han i 15 år inom jämtländska Persson Invest.

I tisdags i Oslo startade arbetet i strategigruppen för utredningen "Skog 22".

– Det här är inte ett enmansjobb. Det är ett lagarbete för att lyfta norskt skogsbruk och norsk skogsindustri tillbaka till en tätposition i Europa.

– Det handlar bland annat om att öka avverkningarna, förbättra vägar och annan infrastruktur, sänka kostnader och öka intäkter.

Gunnar Olofsson talar om att öka den inhemska förädlingen och inte bara exportera råvara eller näst intill.

Löpande under 2014 ska han och hans utredning rapportera till Lantbruks- och matdepartementet och till näringsdepartementet.