Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersunds Citytunnel största någonsin

Minns ni förra årets Citytunnel i Östersund?

Nu tar den form igen, men i år större än någonsin.

Svaren kring vad som ska ske med Centralpalatset längs Gågatan i Östersund lär vänta ytterligare en tid. Där har som bekant inte mycket hänt under senare år.

Totala motsatsen gäller för Östersunds egen Citytunnel som är placerad framför Centralpalatset. Just nu tar den form, den andra i ordningen. Årets variant av Citytunneln är större än någonsin.

– Förra årets Citytunnel var lite av en flaskhals. Gångtrafiken tvingades stanna upp när det var som värst. Därför är årets tunnel betydligt bredare, högre och ljusare, säger Jan Asplund på Östersunds kommun.

Som en alternativ lösning på årets Citytunnel fanns planer på containrar som skulle öppnas på vid gavel för att möjliggöra passage. Det alternativet röstades bort efter en stunds funderande.

Men inte nog med att årets tunnel är större än någonsin. Den ska också bli finare än någonsin.

– När tunneln är färdig ska den göras så trevlig som möjligt. Den ska pyntas och den ska ljussättas. Tunnelns mysfaktor från förra året ska bort och ersättas av upplysningsfaktorn, säger centrumledaren Rickard Hallström.

Citytunneln är där av säkerhetsskäl. Den ska skydda från takras från plasttaket på Centralpalatset.