Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersunds del i Vindkraftcentrum tar slut

Från och med juli 2014 ska Östersunds kommun inte längre vara med i Vindkraftcentrum.

Sedan tidigare är det bestämt att kommunen ska vara med och finansiera Vindkraftcentrum till och med sista juni 2014, då den nuvarande projekttiden tar slut.

Men sedan blir det inget mer.

Utvecklingsutskottet säger nej på frågan från Strömsunds kommun om att vara med i det överbryggningsprojekt som är tänkt att ta vid därefter.

– Det fanns ingen ordentlig redovisning om vad som ska hända i överbryggningsprojektet, det var lite otydligt, säger Carina Asplund (C), ordförande i utvecklingsutskottet.

I tjänstemannaförslaget – som utskottet har beslutat om – står att det är viktigt att Östersund är med och slutför det ursprungliga projektet, men att det sedan måste komma in andra och nya krafter och driva frågan vidare.

Vindkraftcentrum handlar om att få företag att starta vindkraft i länet och försöka skapa lokala jobb. Flera kommuner i länet medverkar.