Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersunds FK knäckte Hertha: Nouri matchvinnare på straff

 
ÖFK i Europa League
Visa alla artiklar

Fullsatt (nästan), festligt – och seger för Östersunds FK.
Europa Leaguematchen mot tyska storlaget Hertha Berlin blev ytterligare en hållplats på hemmalatets sagoresa i Europa.
Brwa Nouri avgjorde på straff i 23:e minuten och 1–0 höll matchen ut.
– Jag vet inte vad som händer här, det är svårt att sätta ord på det här, säger Nouri till Kanal 9 efter slutsignalen.

För Plus-kunder: Mukiibis monstermatch – så betygsätts ÖFK efter bragdvinsten

En nästan fullsatt arena på 8 009 åskådare fick se en sprakande första halvlek i högt tempo och med hela sex heta målchanser innan tolv minuter.

Först var det Östersund och Saman Ghoddos som skapade två avslut. Först ett lyft till Fouad Bachirou som nickade över. Sedan bröt Ghoddos själv in i straffområdet och sköt, men skottet täcktes.

Hertha – som hade gjort fem ändringar (tre på grund av skador) från matchen mot Bilbao – svarade på ett imponerande sätt. Fyra måltillbud efter snyggt kombinationsspel.

Först ett friläge för Esswein som Aly Keita benparerade. Returen räddades på mållinjen av Tom Pettersson.

Sedan två minst lika vassa chanser, som var ytterst nära att resultera. Keita tog det första, Mukiibi stod i vägen för det andra skottet.

Kort därpå slog blixten ned. I Herthas straffområde.

Jordan Torunarigha tog bollen med handen – straff, tyckte domaren Giallatini. Även om han dröjde extremt länge med beslutet.

LÄS MER: ÖFK tar ledningen hemma mot Hertha Berlin – se 1–0-målet här

Brwa Nouri var stensäker och fick Thomas Kraft att gå åt fel håll – 1–0.

– Förra straffen (i Europa League) gick åt ett annat håll, så jag tänkte att jag lägger den här i mitten, det är säkrast, säger Brwa Nouri i Kanal 9:s direktsändning direkt efter slutsignal.

Målet förändrade matchbilden. Östersund fick en energikick och började etablera längre anfall. Det gav hörnor, ett vinkelskott över av Gabriel Somi och en jätteparad av Kraft på skott från Gero.

Chockeffekterna av 1–0-målet var tydliga hos Hertha, som tappade framåtandan och positionerna.

LÄS MER: Så mycket pengar får ÖFK – efter segern mot Hertha Berlin i Europa League

Andra halvlek fortsatte på samma tema: hög intensitetsfaktor och en vilja att gå framåt från båda håll. Östersund imponerade också i sitt defensivjobb. Högt, aggressivt och följsamt.

Hertha hade mycket boll och matade in bollar i boxen in i det sista, men man hade svårt att hitta öppningar på ett kontrollerat sätt. Ett skott precis utanför av Ibsevic var farligaste chansen.

Östersund var pressat, men hotade mer i sina kontringar. Fyra farliga skott från Ghoddos, varav en tung frispark, var nära att resultera.

Momentum var klart i hemmalagets favör. Hertha saknade den sista spetsen, den penetrerande faktorn – och Östersund höll ut.

För Plus-kunder: Se Hertha Berlins supportrar marschera in mot Jämtkraft Arena

Summa summarum: En mäktig honnör till Östersund som fortsätter att knäcka koder, fortsätter att våga spela sitt rörliga och anfallsorienterade spel, med stor penetreringsförmåga.

Visst blev man nedtryckt i början och det var bara centimetrar från ett 0–1-mål, men man redde ut det med tur och skicklighet.

– Vi visade en jävla kämpaglöd. Det var en tuff match men all heder till oss, jag är jättestolt, säger Nouri till Kanal 9 och fortsätter:

– Jag vet inte vad som händer här, det är svårt att sätta ord på det här.

LÄS MER: Efter hemmasegern i Europa League – nu leder ÖFK gruppen