Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersunds kommun köper mark

Östersunds kommun vill bygga en ny stadsdel på "Annersia". Just nu tittar de på möjligheten att köpa mark i området. Det finns ett förslag som finansutskottet ska ta ställning till på torsdag.

Annons

Kommunen äger redan i dag mark på andra sidan av Vallsundsbron, och nu finns förslaget att kommunen ska köpa mer mark. Det som kommunen tittar på är två olika områden som sammanlagt är 44, 9 hektar stort. Marken är belägen strax ovanför Vallsundsbrons fäste på Marieby-sidan, i närheten av Sandviken. Om köpet blir verklighet kommer kommunen sammanlagt att äga nästan 100 hektar i området.

Köpet av den nya marken kommer att kosta 5 360000 kronor och syftet är att bygga bostäder på hela området.

– Det är ett attraktivt område med fin utsikt mot Östersund och Frösön, säger Bengt Nilsson, mark- och exporteringsingenjör på Östersunds kommun.

Enligt Bengt Nilsson är det väldigt oklart när det kan bli aktuellt med en exploatering av området. Men han hoppas på att det så småningom kan börja byggas både småhus och flerfamiljehus.

– Ambitionen är att bygga upp en ny stadsdel, säger han.

Finansutskottet i Östersunds kommun ska ta ställning till förslaget på torsdag.

Jenny Jernström, planarkitekt på Östersunds kommun.

Säljer Sandviken som stadsdel

Så kan Östersund se ut 2040