Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersunds kommun lättar på betalningskrav – företag får sommaren på sig att betala räkningar

 
Corona: Näringsliv
Visa alla artiklar

Kommunen skjuter upp debiteringar av avgifter som företag måste betala till 1 september. Det gäller exempelvis sophämtning, vatten- och avlopp och tillstånd.

Kommunen gör detta för för att underlätta för företag, när så många har likviditetsproblem med anledning av coronaviruset.

- Nu måste vi alla hjälpas åt så gott det går. När vi fick frågan från Svenskt Näringsliv om vad vi kunde göra var det självklart att vi omgående tittade på vilka lättnader vi kunde erbjuda, säger Anders Wennerberg, kommundirektör i Östersunds kommun, i en presskommentar.

Betalning av fakturor som går ut under perioden 18 mars till 31 augusti skjuts upp, så att första betaldag blir 1 september.  

Avgifterna det gäller är sophämtning hos företag, vatten och avloppskostnader för företag, tillstånd- och tillsynsavgifter enligt bland annat miljöbalken, plan- och bygglagen, alkohollagen samt nya tobakslagen.

Föreningar som har svårt att kunna betala hyror för lokaler och arenor kan att söka om anstånd eller avbetalningsplan hos kultur- och fritidsförvaltningen.

Privatpersoner som behöver hjälp med anstånd eller avbetalningsplan kan kontakta kommunens kundcenter.