Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersunds kommun planerar ny förskola i Brittsbo: ”Ska bestå av fyra villor”

Östersund växer och behovet av förskoleplatser ökar. Därför planerar kommunen att bygga helt nya förskolor i några av Östersunds tillväxtområden, bland annat i Brittsbo. Det skriver kommunen på sin hemsida.

Den nya förskolan i Brittsbo är än så länge endast i planeringsstadiet även om den bekräftades av kommunen redan i november. Om allt går som planerat kommer den att stå klar till våren 2019, skriver Östersunds kommun på sin hemsida. Såhär säger Örjan Jervidal, som är förvaltningschef på Teknisk förvaltning i Östersunds kommun, om den planerade förskolan i Brittsbo:

– Tanken är att Förskolan Brittsbo ska bestå av fyra prefabricerade villor som kopplas ihop med ett skepp med gemensamma servicefunktioner som kök, personalutrymme och omklädningsrum. Eftersom villorna ska användas som förskola så måste vi ha en dialog med tillverkaren om krav på tillgänglighet, miljö, kemikalie- och giftfri miljö, säkerhet med mera, säger Örjan Jervidal på kommunens hemsida.

I maj i år togs dessutom beslutet om den nya förskolan på Jägarvallen trots protester från bland annat fastighetsägare i området som ansåg att deras fastighet skulle tappa i värde. Kommunen är nu i full gång med att bygga förskolan på Jägarvallen och den beräknas vara färdigbyggd vid årsskiftet 2018/2019 och ha sex stycken avdelningar med plats för totalt 108 barn.

Den nya förskolan i Remonthagen öppnade två avdelningar i höstas och under januari 2018 öppnar de upp ytterligare fyra avdelningar. Dessutom flyttas den dygnet-runt-öppna barnomsorgen till Förskolan Remonthagen från och med vårterminen 2018. I slutändan blir det även där totalt sex avdelningar med plats för 108 barn.

Läs mer:

Den dygnet-runt-öppna förskolan flyttar till Remonthagen

Detaljplan överklagas till mark och miljödomstolen

Lugnviks förskolor kan inte ta emot nya barn under hela nästa år