Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersunds kommuns civila olydnad

"Kommunanställda bör undervisas i FN:s barnkonvention" är en av slutsatserna i kommunrevisionens granskning av den kommunala verksamheten i Östersunds kommun.

Enligt vår mening kan det tydligast göras genom att kommunledningen garanterar den mest utsatta barngruppens rättigheter. Vi har ett antal gömda flyktingbarn i kommunen och dessa saknar alla mänskliga rättigheter. Den som har svårt att föreställa sig deras situation rekommenderas läsning av "Anne Franks dagbok", hennes likar finns mitt ibland oss.
Jämtlands läns landsting har genom riktlinjer till sina hälsocentraler och sjukhus garanterat dessa barns rätt till lika god sjukvård som alla andra barn får.
Det är på tiden att Östersunds kommun följer detta exempel. Tydliga rekommendationer till alla kommunanställda att utan begränsningar se till att de gömda flyktingbarnens rätt till barnomsorg, skola och social och ekonomisk trygghet tillgodoses.
Civil olydnad är i detta fall en medborgerlig plikt.

Styrelsen för Vänsterpartiet Östersund

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel