Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersundsadvokat prickas för långsamhet

En advokat har hållit på i tolv år med förvaltning av ett dödsbo. Nu har han tilldelats en erinran av advokatsamfundets disciplinnämnd.

För drygt tolv år sedan avled en man som efterlämnade 29 dödsbodelägare.

I dödsboet fanns bland annat en skogsfastighet och en advokat, verksam i Östersund, utsågs till boutredningsman. Efter två år upprättades ett arvskifte för fastigheten och en del pengar. Resterande pengar avsattes för diverse kostnader.

Under förra året, tolv år efter dödsfallet, anmälde två av de tjugonio dödsboägarna advokaten till Advokatsamfundets disciplinnämnd. De ansåg bland annat att förvaltningen, med arvskifte tagit för lång tid.

Den utredning som Advokatsamfundets disciplinnämnd har gjort visar att advokaten ”inte handlagt ärendet med tillbörlig skyndsamhet” och ”härigenom har han åsidosatt sina plikter som advokat”. Därför får advokaten en erinran av disciplinnämnden.