Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersundsbor bäst i landet på att samla in glasögon till behövande

Under biståndsorganisationen Optiker utan gränsers årliga glasögoninsamling har Östersundsborna samlat in 5457 glasögon, vilket är klart flest i hela landet. Den 31 mars åker biståndsorganisationen till Peru för att hjälpa barn och vuxna med synundersökningar och dela ut de insamlade glasögonen.

I november förra året startade biståndsorganisationen Optiker utan gränser sin insamling av begagnade glasögon via Synoptiks butiker i landet. I slutet av mars åker organisationen till Peru för att utföra synundersökningar och prova ut glasögon till medmänniskor på plats.

Bland de insamlande butikerna i landet var det butiken i Östersund som samlade in klart flest – 5457 stycken. Nästan 2 000 fler glasögon än tvåan i Täby Centrum.

– Det är helt otroligt hur många glasögon vi fått in. En kund satt på bussen i 20 mil för att komma till butiken och skänka en hel påse glasögon, säger Emma Emtehed, butikschef på Synoptik i Östersund i ett pressmeddelande.

Totalt samlades det in 73 948 par glasögon i årets insamling över hela landet. Under förra året samlades det in 81 540 stycken. Då gick hjälpresan också till Peru.

Läs också: (2017) Östersund fjärde bäst i landet på att samla in glasögon till behövande