Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersundsbor blåsta i Blockethärva

En 34-årig kvinna från Örebro har åtalats för omfattande bedrägerier på Blocket vid Örebro tingsrätt. Under ett och ett halvt år har kvinnan lurat 33 personer på pengar, enligt åtalet, varav tre är Östersundsbor.

Det sätt som kvinnan ska ha lurat folk på är att hon med hjälp av en uppsjö av falska namn, bostadsorter och olika telefonnummer för var och en av identiteterna, lagt ut påhittade varor till försäljning.

När personer kontaktade henne med anledning av annonserna ska hon ha lovat att skicka dem så snart betalningen landat på hennes konto, vilket hon aldrig gjort.

När Östersundsborna lurades var det med hjälp av en dator och en mobiltelefon som hon då annonserade ut under pseudonymen "Sofia" med Jämtland som angiven bostadsbort.

I vart och ett av de 33 fallen rör det sig om belopp på tusentals kronor som betalats in på hennes konto utan att någon vara levererats och åklagaren anser därför att kvinnan har gjort sig skyldig till bedrägeri, alternativt grovt bedrägeri.

Enligt förundersökningen nekar kvinnan till brotten men har inte kunnat lämna några direkta förklaringar på den bevisning som lagts fram och enligt åklagaren binder henne till gärningarna.