Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersundsbor svältfödda på kultur

Jag har bott här i tre månader nu efter att ha bott i Stockholm i många år. Jag gillar verkligen Östersund.

Vad är det då jag gillar? Människorna, naturen, vårt vackra centrum med de antika blandat i en modern miljö. Jag gillar närheten till stad och natur.

Då jag är utpräglad stadsmänniska bor jag centralt på Prästgatan. Jag har närheten till allt förutom Lillänge men dit kommer jag när någon erbjuder mig skjuts med bil. Tyvärr så orkar jag inte ta bussen dit för att sedan kånka på en massa påsar på bussen hem.

Det finns några saker som jag saknar. Jag kanske ska tillägga att jag är 42 år och gillar att äta på restaurang, ta en öl eller två med vänner, träffa nya människor på krogshower och dans, teater, musikuppträdanden och opera.

Östersund skulle satsa på restauranger med menyer som sticker ut. Jag vill ha en dansrestaurang (ej dansband) med högre åldersgräns än 18 år – gjorde tabben att gå på en klubb en lördag och det var bara gäster i min sons ålder typ, 19 år. De kom till och med fram en ung kille till mig och fråga vad jag gjorde där.

Jag skulle gärna vilja gå på opera, musikuppträdanden i form av jazz, klassiskt, blues, rock, pop, dansuppträdanden som balett, tango, stand-up komediklubb, musikal, revy, ja, olika kulturevenemang.

Det finns lite av detta. Men jag har märkt att det är privatpersoner och kyrkan som drar längst strå där. Tråkigt med en kommun som inte ser att deras invånare är svältfödd på kultur.

Jag har följt med i tidningarna om att det finns människor i Östersund som vill ha ett kulturhus. Det tycker jag skulle vara riktigt trevligt att få hit. Vad tycker du?

Kulturhungrig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel