Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersundsbördiga Amanda Lundeteg utsedd till framtidens mäktigaste

Amanda Lundeteg från Östersund har utsetts till framtidens mäktigaste opinionsbildare. Hon toppar fackförbundet TCO:s lista Framtidens 99 mäktigaste. Som nummer tre hittar vi dessutom Kristina Persdotter från Sundsjö, Bräcke.

Annons

Amanda Lundeteg, 31, har gjort en raketkarriär och har prisats i många sammanhang. Hon har bland annat utsetts till en av näringslivets 101 mäktigaste kvinnor 2015, en av Sveriges 101 supertalanger 2015 och en av årets unga vd 2014. För att nämna några utmärkelser.

Amanda Lundeteg blev 2013 utsedd till Allbrights vd.

TCO:s motivering till att Amanda Lundeteg är framtidens mäktigaste är:

"Stiftelsen Allbright med Amanda Lundeteg i spetsen, ökar kunskapsnivån och inspirerar till förändring på företag runtom i landet. Nu tar kvinnorna plats vid styrelseborden och alltfler företag förstår att jämställdhet inte bara är en rättighetsfråga utan också leder till ökad lönsamhet och konkurrenskraft."

Som framtidens tredje mäktigaste hittar vi en annan länsbo: Kristina Persdotter, 33, som är stabschef hos statsminister Stefan Löfven.

TCO:s motivering är:

"Med sin bakgrund i utbildningspolitiken har Kristina Persdotter snabbt avancerat i maktens korridorer. Som statsministerns vänstra hand och spindeln i nätet på statsrådsberedningen chefar hon över det strategiska arbetet i Sveriges absoluta topp."

Här kan du läsa hela listan på TCO:s hemsida.

Läs mer om Amanda Lundeteg och Kristina Persdotter:

Fler kvinnor i styrelserummen (24 februari 2016)

Namnkunniga föreläsare på välbesökt styrelsedag (20 september 2015)

Från Sundsjö till stabschef för statsministern (15 oktober 2014)

Heta Listan: De är hetast i länet (15 oktober 2014)