Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersundsborna positiva till byggen av bostäder

Fler än nio av tio Östersundsbor är positiva till att det byggs nya bostäder i Östersund.

Annons

– Nybyggen symboliserar framåtanda, framtidstro och utveckling samt möjliggör att Östersund kan nå sitt tillväxtmål, säger Daniel Kindberg, vd på Östersundshem.

Det är det kommunala bostadsbolaget Östersundshem som låtit företaget Mistat undersöka hur Östersundarna ställer sig till att det byggs nya bostäder på orten.

Undersökningen, som gjordes i december förra året och omfattar telefonintervjuer med 500 slumpmässigt utvalda personer, visar att hela 93 procent ser positivt på att det byggs nya bostäder.

Många av de personer som svarat anger bostadsbristen bland unga som skäl till sin positiva inställning. Endast en procent av de tillfrågade var "ganska negativt inställda" till nybyggen.

Det offensiva tillväxtmål på 65 000 invånare före år 2020 som Östersunds kommun har satt upp ska Östersundshem som kommunalt bolag bidra till att uppfylla.

– Med Fagerskrapan och andra nysatsningar möter vi en del av den efterfrågan som finns på nya hyreslägenheter i centrala Östersund. Samtidigt sätter vi igång flyttkedjor som är till nytta för fler, berättar Daniel Kindberg.