Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersundsföretag fördubblar antalet anställda

IT-företaget Loxysoft med säte i Östersund har köpt norska Dolphin Software AS och fördubblar antalet anställda till 100.

– Det är en enormt stor dag för mig, för Loxysoft och för regionen.

Det sa Loxysofts vd och delägare Tobias Sjölander från Stavre när han presenterade köpet för de 40 anställda i Östersund på onsdagseftermiddagen.

Affären blev möjlig sedan statliga Inlandsinnovation för 25 miljoner kronor köpt 20 procent i den nya koncernen Loxysoft Group.

Därmed äger staten lika mycket som var och av Tobias Sjölander och de övriga tre personer som drog igång Loxysoft i augusti 2001.

Tillsammans med de 25 miljonerna var det lånade miljoner från Swedbank som finansierade köpet.

Förutom huvudkontoret i Östersund som behåller samma antal systemutvecklare i och andra anställda blir det fortsatt kontor i Bräcke med de fem som sköter ekonomin.

De tio i Sollentuna blir kvar som kontor. Och så tillkommer som kontor det förvärvade företaget i Oslo, och dess dotterföretag Pro Scheduler i Göteborg.

Tobias Sjölander kommer att fortsätta att leda företaget både från sitt kontor i Bräcke och från det gamla mobiliseringsförrådet i Stadsdel Norr.

Han framhåller att det aldrig blivit något Loxysoft om det inte på Mittuniversitet i Östersund och dess föregångare Mitthögskolan funnits en utbildning för programvaruingenjörer.

Den utbildningen lades ned för tio år sedan. Och Tobias Sjölander hoppas att den systemutvecklarutbildning i liten skala som återupptagits i Östersund i höst växer.

– Det finns inte systemutvecklare att få tag i.

Inom två år hoppas Tobias Sjölander att antalet anställda ska ha ökat med ytterligare ett 30-tal, i Östersund.