Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersundshem bygger för de äldre

Stadsdel Norr kommer snart att få 34 nya lägenheter, om kommunen godkänner den bygglovsansökan som det egna bostadsbolaget lämnat in för godkännande.

Planen är att bygga ett trygghetsboende för äldre invånare, bestående av två femvåningshus med en gång emellan. Sammanlagt blir det 34 lägenheter och boendeformen kommer att vara kooperativa hyresrätter. Något som Östersundshem beskriver som ett mellanting mellan traditionella hyresrätter och bostadsrätter, med en insats som man betalar in när man flyttar in och får tillbaka igen när man flyttar ut.

– Vi har flera olika målgrupper med många skiftande behov att ta hänsyn till. Våra äldre hyresgäster ska ha möjligheten att bo på sina villkor och därför känns det skönt att planerna på Stadsdel norr nu blir verklighet, säger bolagets styrelseordförande Tord Andnor i ett pressmeddelande.

Planen är att påbörja byggandet för jul, förutsatt att bygglovet godkänns innan dess.

Utöver trygghetsboendet planerar Östersundshem även att bygga 40 studentrum, alternativt ungdomsbostäder, i samma område. Men där ligger man inte lika långt fram i processen, enligt vd Daniel Kindberg.

– Vi vet att det är en stor efterfrågan i Östersund på prisvärda hem för studenter och ungdomar. Vi har stora förhoppningar om att kunna göra verklighet av våra planer inom kort, säger han i pressmeddelandet.