Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersundshem ska bygga för att sälja

 
Markaffären på Stadsdel Norr
Visa alla artiklar

Östersundshem siktar in sig på att bli ett fullödigt fastighetsbolag där det inte är ovanligt att bygga och sälja fastigheter. Jägarvallen på Stadsdel Norr är bara starten enligt vd:n Daniel Kindberg.
– Det hoppas jag verkligen, säger han.

Annons

När Östersundshem köpte Fältjägaren 8 så ingick det redan planerade projektet att bygga 63 radhus på Jägarvallen, mitt emot Jamtli. Markberedningarna är inne i en intensiv fas och i september ska de första radhusen börja monteras.

Det är Peab anläggning som utför markarbetet och det har fått några att höja på ögonbrynen eftersom Peab tidigare fått majoriteten av arbetet som gjorts på Stadsdel Norr. Daniel Kindberg, vd Östersundshem, förklarar att det kontraktet ingick i affären.

– När vi köpte aktiebolaget så ingick de avtal som var gjorda. De avtal som fanns var med Peab anläggning, Pilgrimstad hus bygg och Svensk fastighetsförmedling, säger han.

Radhusen kommer att kosta mellan 2,6 miljoner kronor och 3,5 miljoner kronor. Det tillhör inte vanligheterna att det kommunala bostadsbolaget Östersundshem bygger för att sälja. Men det ska det bli.

– Det här är en del i vår affärsidé för att kunna skapa mervärde för våra nuvarande och våra blivande hyresgäster, säger Daniel Kindberg.

Han säger att grunden till förändringen av Östersundshems strategi ligger i det förändrade ägardirektivet.

– Vi ska jobba med alla upplåtelseformer, köpa och sälja fastigheter och bli ett affärsdrivande fastighetsbolag. Det är bra eftersom vi då har möjlighet att uppnå de tillväxtmål som vi är satta att uppfylla, säger han.

Det är inte uteslutet att Remonthagen blir nästa ställe där Östersundshem bygger radhus till försäljning.

– Vi har många fina områden att utveckla. Det blir en mix av radhus, bostadsrätter, hyresrätter och kooperativa hyresrätter, säger Daniel Kindberg.

Linda Hedenljung 063-161729 linda.hedenljung@op.se