Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersundshem stoppar Frösöprojekt

Östersundshem går just nu inte vidare med planerna om en påbyggnad på flerbostadshusen vid Frösöbron.

Projektet innebär för stora ekonomiska risker.

Annons

Planerna att bygga på kvarteren Doktorn-Förvaltaren har lagts på is efter att företaget gjort en inventering av projektet.

– Utifrån osäkerheterna i kalkylen behöver vi ytterligare utreda riskfaktorerna i projektet, säger Daniel Kindberg, VD, Östersundshem i en presskommentar.

Det handlar dels om att Östersundshem ser ekonomiska risker i projektet, dels att husens konstruktion måste granskas ytterligare.

Östersundshem byggt på befintliga hus tidigare. Under 2009-2010 fick åtta huskroppar i området Valhall en våning till.

I projektet vid Frösöbrons norra broände skulle 42 nya lägenheter fördelas på sju huskroppar, det vill säga sex nya lägenheter per hus.  

– En påbyggnad skulle troligtvis även innebära att befintliga hyresgäster behöver flytta ut under byggprocessen. Hur vi löser det på bästa sätt för våra hyresgäster är viktigt att klarlägga. Det här gör sammantaget att vi behöver mer tid och kommer därför att senarelägga en eventuell påbyggnad till tidigast 2017-2018, säger Daniel Kindberg.

Östersundshem fortsätter dock med planerna på att renovera husen.

– Nästa steg blir att se över vilka åtgärder som bör genomföras de närmsta åren, oavsett om det blir en påbyggnad eller inte, säger Daniel Kindberg.