Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersundshem vill ha rättvisa hyror

Östersundshem vill nu göra ett krafttag för att förbättra kundservicen, bättra på fastigheternas underhåll och samtidigt försöka skapa en mer korrekt hyressättning.

I första hand handlar det om att kolla upp fastigheter på Frösön men samtidigt ska höghuset i som byggs i Valhall sättas under lupp.

Bakgrunden är att Östersundshems hyresnivåer under lång tid halkat efter, vilket lett till eftersatt underhåll, slitna fastigheter och i förlängningen missnöjda hyresgäster, skriver bostadsbolaget på sin hemsida.

Statistik från Fastighetsägarna visar enligt Östersundshem att deras snitthyra är betydligt lägre, cirka 160 kronor per kvadratmeter, än övriga fastighetsägares snitthyror i Östersunds kommun.

Nu ska bolaget kolla upp lägenheternas bruksvärde, och därefter väntar förhandling inför kommande hyressättning.

– Hyreshöjningar drabbar hyresgästens ekonomi, men genom att vi kommer att föreslå successiv hyreshöjning under flera år, försöker vi göra det bästa av situationen, säger Bengt Rådman vd på Östersundshem.