Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersundsjuniorer tränade med Björkman

Tre duktiga tennis­juniorer från Östersund blev uttagna till SEB Next Generation-lägret i Umeå.

Lägret startade i fredags och avslutades i går. Totalt var 14 spelare med på lägret. Under hela lördagen, från nio på morgonen till nio på kvällen, fick de förmånen att få spela med en världsstjärna i sporten, nämligen Jonas Björkman.

Hanna Sellander, 12 år, Sara Ivarsson, 13, och Isak Mårtensson, 13, var naturligtvis överlyckliga över att ha fått en chans som denna.

– Till detta läger har vi tagit ut de ungdomar som verkligen visat framfötterna under det senaste året, säger Jens Nilsson, regionansvarig för SEB Next Generation-lägren.

SEB Next Generation är en av de största ungdomssatsningarna i Sverige någonsin och riktar sig till flickor och pojkar i åldrarna 10–15 år. Satsningen syftar till att fylla glappet mellan klubbar och tennisförbundet centralt. På regional nivå över hela landet innebär satsningen att genom träningsläger inventera, uppmärksamma och stödja unga tennistalanger med träning utöver den klubbträning som juniorerna redan har.

mellan 10–15 deltagare. Det är upp till de ansvariga i respektive region att bjuda in till de regionala lägren. Det är sedan Svenska Tennisförbundets landslagscoacher som tillsammans med de regionsansvariga som bjuder in till de nationella lägren.