Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersundskvinna nyckelperson i nätverk för djursex

Kvinnan ingår i ett nätverk som sysslar med djursex. Hon dresserar djur för att användas i sexuella akter och hon spelar in porrfilmer där djur utnyttjas. Enligt föreningen Djurrättsalliansen bor och verkar hon numera i Östersundstrakten.

Djurrättsalliansen har infiltrerat och kartlagt ett nätverk som sysslar med tidelag. En av huvudpersonerna är en kvinna i 40-årsåldern. 2008 infiltrerade även tidningen Expressen nätverket och var i kontakt med kvinnan och hennes man. Hon berättade att hon lär upp hundvalpar som utnyttjas i djurporrfilmer.

– Det finns pengar att tjäna, sa kvinnan då till Expressen inför en dold kamera.

Hon berättade även att hon spelade in porrfilmer där djur sexutnyttjas.

– Det började med att jag hade shower – lät folk komma hem till oss mot betalning. Sen tyckte jag att: varför inte utveckla det till film? Vi kom i kontakt med en kille som hjälpte oss göra första filmen. Efter det har vi kört själv, berättade hon framför kameran.

Lite senare när Expressens reporter avslöjat sin identitet försvarade hon det hon gör.

– Det är inte värre än vanlig prostitution. Det är ett sätt att tjäna pengar. Jag gör det för att jag gillar det. Sen att det finns folk som betalar för det är en annan sak, sa kvinnan till Expressen.

Hon har tidigare bott på andra platser i södra Sverige. Enligt Djurrättsalliansen bor kvinnan numera i Östersundstrakten. Även på forum där personer som sysslar med djursex deltar uppger hon att hon bor i Östersund. Men Djurrättsalliansen vet inte vem hon är.

– Hon är en av nyckelpersonerna i nätverket. Men hon är mycket säkerhetsmedveten. Hon använder krypterade mejl och hennes hemsida sköts från servrar utomlands, säger Daniel Nyberg, från föreningen Djurrättsalliansen.

De har även fått indikationer på att hon planerar på att starta en ”bordell” dit folk kan komma för att utnyttja olika djur sexuellt. Hon hade tidigare en hemsida som Djurrättsalliansen hade koll på. Men under sensommaren hon har flyttat över materialet till en annan hemsida som föreningen inte har kontroll på.

– Men vi har indikationer på att hon fortfarande finns kvar i Östersund, säger han.

På filmer och foton brukar hon dölja sitt ansikte. Föreningen har utlyst en belöning på 25 000 kronor för tips på vem kvinnan är.

– Vi vill sätta stopp för verksamheten. En del som sysslat med det här har vi ringt upp och sagt åt dem att söka hjälp. Och i en del fall har det lyckats, säger Daniel Nyberg.

Om det inte finns några bevis på att djuren plågas i samband med det sexuella utnyttjandet är det svårt för myndigheter att sätta stopp för verksamheten. Men enligt ett nytt förslag som regering och riksdag ska ta ställning till ska det bli förbjudet med tidelag. Då kommer även föreningen att polisanmäla de som håller på med djursex.

– Vi inväntar lagförslaget. Det är svårt att få fällande domar mot de som håller på med det här. Det är svårt att bevisa djurplågeri om det inte finns fysiska skador, säger han.

Polisen i jämtland har inte hört talas om kvinnan. Det har inte heller länsstyrelsen.

– Det har vi aldrig hört talas om. Vi har heller inte mött den typen av problem, säger länsveterinären Anders Norling.