Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersundsregissör i kortfilmstävling

Regissören Filip Tegstedt, från Östersund, som långfilmdebuterade med "Marianne" 2011 är nu aktuell med kortfilmen "M is for Metalhead".

– Det är en tre minuter lång film jag har gjort tillsammans med regissören Johan Bergkvist till en internationell tävling.

I långfilmen "The ABC's of Death 2" har 25 etablerade regissörer gjort varsin kortfilm som alla är baserade på en bokstav i alfabetet.

– För den sista bokstaven får man skicka in ett bidrag i en öppen tävling, berättar Filip Tegstedt.

Förra gången tävlingen utlystes var det bokstaven T som gällde. Då vann britten Lee Hardcastle med sin leranimerade "T is for Toilet". I år är det bokstaven M som filmmakarna ska skapa kring.

– I "M is for Metalhead" gjorde vi en parodi på slasherfilmer, säger Filip Tegstedt.

I filmen ser man flera kända skräckfilmsprofiler sitta och grilla korv runt en eld.

– De berättar en spökhistoria om en tjej som kommer fram om man säger hennes namn fem gånger. Och det gör hon.

Filip Tegstedt och Johan Bergkvist har samarbetat med det svenska metalbandet Frantic Amber och en av deras låtar spelas i filmen.

– Sångerskan i bandet spelar titelrollen.

För att "M is for Metalhead" ska vinna en plats i långfilmen i konkurrens med 200 andra bidrag krävs det att filmen får flest röster.

– Det skulle vara jättekul att vinna och en bra exponering för oss. Sedan skulle det vara kul om ett svenskt bidrag fick vara med i en sådan här film, menar Filip Tegstedt.

Här kan ni se och rösta på filmen.