Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersundsrevyn laddar för nya grepp

Nytt sound, nytt scentänk. Östersundsrevyn är redo för nya tag. I går började repetitionerna på Storsjöteatern.

Hur roliga de här första repetitionsdagarna är råder det delade meningar om. Joakim Sundman, ny i revygänget sedan i fjol, tycker att det här är den bästa tiden.

– Allt är nytt för alla, man är lite spänd och det håller i sig ända till premiären. Det här är klart den roligaste perioden när man gör revy.

Patrik Zackrisson, som i år gör sin 24:e revy i rad, är av en annan åsikt.

– Vi har ju repat några veckor och sketcher och låtar börjar sitta. Så kommer man hit och börjar tänka på allt annat och plötsligt kommer man inte ihåg någonting. Nej, de här dagarna som kommer nu är den värsta tiden.

I dag är det 25 dagar kvar till premiären. Då kommer de drygt 400 rödklädda stolarna ute i salongen vara fyllda, kväll efter kväll. Just nu ekar de tomma.

Salongen fylls i stället av ljudet av en synttrumma. Det är Anders Erlandsson som sitter och slår på en sådan nere i orkesterdiket. Fredrik Magnusson och Markus Ernehed sitter framför var sin synt.

I år har gänget bakom revyn valt att ta lite nya grepp. Musiken är mer syntinriktad och det ska arbetas mer med filmprojicering på scenen. Men grundtanken är densamma, revyn ska roa men samtidigt ge stoff till eftertanke.

– Jag hoppas att det som driver en är att man vill berätta något och inte bara dra garv, säger Patrik Zackrisson.

I år vill de berätta lite om miljön.

– I fjol hade vi ett nummer om mjölkbönderna och i år har vi ett nummer om miljögifter i mat som jag tror kan bli bra, säger Patrik Zackrisson.

Just 2013 års nummer om mjölkbönder vann pris i årets Revy-SM. Även numret om kungen som barnvakt fick pris. Östersundsrevyn brukar locka 10 000-12 000 besökare per år. 2014 års revy heter "Årets Primadonna".