Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ostspäckad falukorv med potatismos

4 personer

30 minuter

Annons

Gör så här:

1. Dra bort skinnet från korven och skär snitt i, med ett par centimeters avstånd. Spara någon centimeter på djupet så den hänger ihop. Stoppa skivad, lagrad ost i snitten, ringla över olja och krydda med salt, peppar och torkad chili. Sätt in korven i 175 graders ugn i 25 minuter.

2. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och mosa potatisen, gärna med elvisp. Vispa upp moset med kokande mjölk. Smaka av med salt och peppar.

3. Dela korven i portionsbitar. Servera med isbergssallad och tomater. Ketchup är okej till, för en gångs skull.