Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ostspäckad falukorv med potatismos

4 personer

30 minuter

Annons

Gör så här:

1. Dra bort skinnet från korven och skär snitt i, med ett par centimeters avstånd. Spara någon centimeter på djupet så den hänger ihop. Stoppa skivad, lagrad ost i snitten, ringla över olja och krydda med salt, peppar och torkad chili. Sätt in korven i 175 graders ugn i 25 minuter.

2. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och mosa potatisen, gärna med elvisp. Vispa upp moset med kokande mjölk. Smaka av med salt och peppar.

3. Dela korven i portionsbitar. Servera med isbergssallad och tomater. Ketchup är okej till, för en gångs skull.