Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Otrevlig överraskning i smöret

När Cissi Johanssons sambo Uffe skulle ta sig en tunnbrödsmörgås till kvällsfikat fick han inte bara smör på brödet som väntat.

– Han kunde ha skurit upp halsen, säger Cissi Johansson.

De hade några dagar tidigare köpt Milkos bredbara smör för första gången eftersom en bekant hade pratat gott om det.

– Jag köper alltid Bregott annars, men nu ville vi prova det här. Det gör jag inte om, säger Cissi Johansson.

När Uffe tog en tugga av den ihoprullade smörgåsen så fick han inte bara bröd och smör i munnen. Han kände något vasst som han plockade ut.

– Han trodde först att det kanske var en plomb som hade lossnat. Men när han fick ut föremålet såg han att det var ett gult häftstift, säger Cissi Johansson.

Både Cissi och Uffe blev skrämda vid tanken på vad häftstiftet hade kunnat orsaka.

– Nu gick det ju bra men tänk om det hade varit min nioåriga dotter som hade fått den där i munnen, säger Cissi Johansson.

På Milko blir man förtvivlad över händelsen.

– Det här är väldigt allvarligt och det är förskräckligt att det har hänt. Det är en enda stor gåta och går inte att säga hur det kan ha gått till. Tillverkningen av smör är en sluten process, säger Bertil Wennberg, ansvarig för konsumentdelen på Milko.

Under tiden som ÖP pratar med Bertil Wennberg på telefon, ringer han upp smörmästaren i Östersund och försäkrar sig om att tillverkningen är säker.

– Smöret tillverkas i en hermetisk smörkanon där det finns flera filter och sedan förpackas förpackningen det med folie och lock på en gång, säger Bertil Wennberg, och fortsätter:

– Jag skulle personligen vilja ta med henne till Milko och visa henne tillverkningsprocessen. Sedan ska hon självklart kompenseras. Vi ska gå igenom hela processen och göra allt för att undersöka hur häftstiftet har kommit in i Bredbart och se till att det inte upprepas, säger Bertil Wennberg.