Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Otrolig klasskillnad"

Torbjörn Gehrke har aldrig varit med om något liknande och det gäller kanske hela Jämtland.
– Det här går inte att felsöka. Uppsala var så ofantligt mycket bättre, säger Gehrke efter 63–111.

Annons

Jämtlandscoachen visste att utan Andreas Karlsson och Jesper Eliasson skulle uppgiften bli nästintill omöjlig. Men han trodde aldrig på ett liknande scenario.

Andreas Person gjorde 2–0 på en snygg "floater", men sedan gasade Uppsala ifrån. Jämtland saknade helt svar mot den speed och det skytte som Kelly Grants lag visade upp.

Det var tempobasket, snygga passningar och drypsäkra skott. 61 procent på tvåorna och 52 procent på treorna mot Jämtlands 40 respektive 14 (!) procent.

Enda kolumnen där Jämtland hängde med var under korgarna; 34–35.

– Det var en sån otrolig klasskillnad och därför går det inte att dissekera detaljer. Vi blev slagna en-mot-en hela tiden. Självklart saknade vi Andreas (Karlsson) och Jesper (Eliasson), men även om vi haft vårt bästa lag är det 20 poängs skillnad, menade Torbjörn Gehrke.

Vad smärtar mest?

– Jag har kommit förbi den punkten. Nu har vi trillat i ett iskallt hav och det är bara minuter kvar innan vi sjunker till botten.

Hur går ni vidare?

– Vi måste titta på matchen igen. Se vilka fel vi gör. Det är som att uppfostra små barn. Jag får säga till dem att inte sätta fingrarna i kontakten för då gör det ont.

– Killarna kan inte bara höra. De måste lyssna och göra.

När det blåser så här kallt i en match är det förstås viktigt att utlandsproffsen visar vägen ur härvan, men varken Tyler Peters eller Trevor Gruis klarade det.

Peters blev frustrerad och blev för alltför självisk. I stället för att låta bollen göra jobbet, gick han solo och överarbetade sina aktioner. Gruis är fortfarande för snäll och levererar både för lite poäng och returer (9+4).

Gehrke var inte glad åt USA-duons insatser.

– Flera spelare måste ta större ansvar. Trevor måste till exempel ta för sig mer offensivt.

Comebackande Samuel Mukooza var en liten ljusglimt, med viljestarkt spel, 8 returer och 7 poäng.

Det allra roligaste var ändå en... 14-åring. Olle Lundqvist. Jämtlands supertalang fick chansen när de övriga bänkspelarna inte lyckades.

Det blev till slut 5.33 minuter för Lundqvist, som imponerade stort med ett mycket moget spel - till publikens stora förtjusning.

– Olle kommer att bli väldigt duktig. Jag tror att han redan i januari-februari kommer att vara snabbare och starkare och nästa år räknar jag med honom i en rotering på tio spelare, förklarade Torbjörn Gehrke.