Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Otroligt att det händer igen”

/
  • ÖFK hade svårt att etablera ett eget spel på mittfältet ­under matchen. Här slåss Petter Skogen och Kristian Ek slåss om samma boll.

Vi börjar se ett mönster hos ÖFK anno 2009.
A) Laget saknar målskyttar.
B) Laget har svårt att hålla tätt vid fasta situationer.
– Helt otroligt att det händer ännu en gång, säger Kalle Björklund efter att ÖFK förlorat på ett hörnmål mot Valsta Syrianska.

Annons

ÖFK har dragit på sig en otrevlig vana. För tredje matchen i rad förlorade man på ett alltför tafatt uppträdande vid en fast situation.

Efter att ha släppt in mål på en frispark och en hörna mot Arameiska-Syrianska och råkat ut för samma öde efter två inkast mot Karlslund så var det Dragomir Draganovs tur att agera skarprättare i helgens ÖFK-match mot Valsta Syrianska.

I den 29:e minuten slog Linus Smedjegården en hörna mot första stolpen där Draganov helt omarkerad dök upp och enkelt kunde nicka in 1–0 till hemmalaget.

En vacker avslutning som letade sig in via ribban, men samtidigt utförd helt utan motstånd.

Där någon borde ha markerat Valsta-anfallaren och någon annan vaktat stolpen fanns i stället: ingen alls.

– I det läget ska det finnas tre man som går in och offrar sig och ligger tätt inpå deras spelare. I synnerhet eftersom vi tidigare haft problem vid fasta situationer och därför pratat mycket om hur vi ska agera då, säger ÖFK:s tränare Kalle Björklund som var märkbart frustrerad efter matchen.

en inledning där Valsta startat bäst och tagit hand om initiativet, dock utan att skapa särskilt farliga chanser.

ÖFK å sin sida hade svårt att ta sig upp i banan, men hade genom Bobo Sollander ändå haft matchens läge så långt: en nick som studsade i kryssribban och ut.

Efter hemmalagets ledningsmål tappade ÖFK än mer i tempo och utstrålade allt annat än positiv energi.

– Det där är ett mentalt problem som vi dragit på oss. Vi hänger med hyfsat i matchen, släpper in ett mål när vi absolut inte ska göra det och sedan får vi det oerhört svårt att ta oss tillbaka, säger Björklund.

Efter en svag första halvlek kunde ÖFK lyfta spelet en aning till den andra. Men trots att backlinjen rätade upp sig och mittfältet började hålla i bollarna så hände det förvånansvärt lite framåt.

sömnpiller till match, där Valsta-spelarna verkade överdrivet nöjda med uddamålsledningen, vaknade till liv först under de sista tio minuterna när ÖFK flyttade upp och lyckades bita sig fast i hemmalagets straffområde.

Med tre minuter kvar slog Kristian Ek ett inlägg till Jacob Widgren som drog till på volley och tvingade Valsta-keepern Gabriel Bulut till en mästerlig räddning.

Dessutom hade Ek minuten efter en nick som gick precis över ribban.

Två chanser som borde ha givit ÖFK en poäng i matchen – åtminstone med tanke på Valsta-spelarnas inställning under matchens andra halva.

– Vi står helt klart upp bättre i andra och får en viss press på dem i slutet. Jag tycker att vår insats där visar att det ändå finns något i laget, säger Björklund.

Trots det var gårdagens ÖFK-insats en skrämmande påminnelse om hur mycket ÖFK saknar en riktig målskytt. Förutom Widgrens volley stod två försvarsspelare (Sollander och Ek) för lagets två bästa chanser.

– Visst har vi problem på forwardssidan. Med Ante Björkebaum skadad och Chad Bond avstängd har vi tyvärr inte så mycket att komma med, menar Kalle Björklund.

– Just nu är vi i en uppförsbacke som kan bli svår att ta sig ur, men samtidigt tycker jag att man ska veta att det är väldigt lite som skiljer tur från otur.

– Hade vi sluppit baklängesmålen på de fasta situationerna i de senaste matcherna hade vi haft fyra poäng nu, då är jag övertygad om att även målskyttet hade kommit på köpet.

– Vi kommer att jobba som vanligt och inte försöka oss på ett mer offensivt spel. Vi har vår spelidé som vi tror på och förhoppningsvis ger det resultat snart.

– Däremot krävs det lite vilja och spelare som brinner. Det saknade vi i dag, suckar Björklund.

Mål: 1–0 (29) Dragomir Draganov

Domare: Tobias Enberg, Själevad.

Publik: cirka 200.

Så spelade ÖFK: Lennart Sandahl Lars Oscarsson, Bobo Sollander, Tim Andersson, Alan al-Kadhi – James Burgin (73), Kristian Ek, Martin Johansson, Petter Skogen (60), Ghassan Talozi – Jacob Widgren

Ersättare: Daniel Andersson (60), Jonas Svanberg (73),Andreas Sipuri, Fredrik Löfgren, Tomas Meijer (mv)

Daniel Andersson och James Burgin.

Unge Andersson gjorde sin första halvtimme i ÖFK-tröjan och försökte röra om i Valsta-försvaret så gott han kunde. Helt klart ett framtidsnamn.

Britten Burgin var den ÖFK:are som försökte sätta fart på spelet i en övrigt mörk första halvlek. Tyvärr var han alldeles för ensam. 

Om det ena leder till det andra låter vi vara osagt, men för tillfället saknas både och i ÖFK. Om inte de båda komponenterna hittas åter snart kommer vi gråta oss hela vägen till division två-säsongen 2010.

– Det är ingen som brinner för att spela fotboll. Om man gör det står man inte och tittar på och låter en motståndare ta sats, hoppa upp och nicka i mål.

(Kalle Björklund om sekvensen som förlorade matchen åt ÖFK.)

Mer läsning

Annons