Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Otroligt att förbjuda vinster

Det är helt otroligt att man får uppleva den argumentation som Vänsterpartiet använder mot företagare inom vård- skola och omsorg. Företagen får finnas men får inte redovisa vinst!

Ett exempel – kommunen driver en verksamhet som kostar 10 miljoner kronor per år. En upphandling sker och före detta anställda som startat ett företag som aktiebolag lägger ett anbud på 9,5 miljoner kronor.

Verksamheten håller en kvalitet helt enligt avtalet och när företagarna gör bokslut så har de kunnat driva verksamheten för 9 miljoner kronor. De har då fått en vinst på 500 000 kronor.

Den vinsten kan de använda för framtida satsningar eller utdelning på insatt kapital och kanske lite extra ersättning för nedlagda timmar som de inte tagit ut lön för. Verksamheten för kommunen har bedrivits 500 000 kronor billigare.

Ändå vill Vänsterpartiet förbjuda sådana företag!

Det är viktigt att väljarna tänker efter före valet. Centerpartiet vill ha alternativa utförare med god kvalitet på verksamheten.

Andreas Karlsson (C)

ordförande i vård- och omsorgsnämnden i Östersund, kandidat till kommun- och regionfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel