Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Otto Knows: Bra underhållning, men inte mycket mer

Otto Knows spelning lockar många unga besökare till scenen i Badhusparken. Jag gissar på att många av dem kommer ha rejält med träningsvärk i vaderna imorgon. Ett tag kan jag inte ens avgöra om det är basen eller publikens hoppande som får mina ben att vibrera.

Bildspel: Från DJ-röj till skönsång – så var yranfredagen

Men, det blir inte mycket mer än dans. Jag försöker att inte vara fördomsfull, men när jag lyssnar texterna till Otto Knows låtar känner jag ingenting. Det må låta pretentiöst, men att framföra ett gäng låtar som romantiserar alkohol eller handlar om olycklig kärlek är inget nytt under solen.

Å andra sidan är det knappast texterna som ligger i fokus under Otto Knows konsert. Han är här för att underhålla och det gör han med bravur. Publiken står aldrig stilla och jublet tycks aldrig ta slut. Det är ren och skär housemusik, varken mer eller mindre. Han bjuder inte på en spektakulär show eller överdrivet mycket mellansnack. Åskådarna verkar dock inte bry sig nämnvärt. Otto står vid mixerbordet och gör sin grej, vilket verkar vara gott och väl.

Jag kan ändå inte låta bli att undra om det faktiskt hade spelat någon roll vem som stod där uppe? Otto Knows är onekligen en talangfull DJ - att skapa housemusik är mycket mer än att trycka på "play". Samtidigt är jag inte helt säker på att det är just hans musik som skapar detta glädjeinferno - publiken skriker lika mycket när han spelar en mixad version av Oasis "Wonderwall" som när han spelar sin egna hitlåt "Next to me".

Otto Knows största fokus ligger på att underhålla publiken, något han lyckas bra med. Men, mycket mer än så är det inte. För övriga publiken verkar det inte spela någon roll. Publikens eufori när han spelar sin remix av Håkan Hellströms "Din tid kommer" känns i hela kroppen och gör att jag lämnar konserten med ett leende på läpparna. Ibland räcker det faktiskt så.

Betyg: 2/5

FESTIVAL-TV:

Följ sändningen från Stråket

Har östersundarna koll på Van Morrison?

Martin Johansson i samtal med Ellen Sundberg: "Jag vill bo kvar här”

BILDSPEL:

Storsjöyran är i gång – se alla bilder här

KRÖNIKOR:

Magnus Olsve: Blackies verkliga kvaliteter sitter i de små gesterna

Maria Lindholm: Har jag matförgiftat dig, Van Morrison?

PREMIUM:

Inför Bob hund på Yran – ett av vår tids största liveakter

Storsjöyran – 10 konserter vi minns del 1: "Fick köra BB Kings kavaj i taxi från Arlanda"

Storsjöyran – 10 konserter vi minns del 2: "Gaga köpte läsk på Frösön"

ÖVRIGT:

Vacker vinyl väcker nostalgin till liv

Tolv år senare – Dubkollektivet, nu som The backbeat conspiracy, återvänder till Yran

Arrangörerna inför årets Storsjöyra: "Det är fullt ös i Yranfabriken!"

Vi testar maten på Krogstråket