Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ottosson Blixth invald i skidförbundets styrelse

Vid förbundsmötet i Falun blev förra landslagsåkaren Anna Ottosson Blixth, Östersund, invald som ledamot i Svenska skidförbundets styrelse.

− Jag känner mig glad och också smickrad över att få frågan om att vara med i styrelsen, det är ett viktigt uppdrag, säger Anna Ottosson Blixth i ett pressmeddelande.

Anna ingick under 14 år i det alpina landslaget. Detta resulterade bland annat i en OS-medalj (brons i storslalom i Cortina 2000), en VM-medalj (silver i nationstävlingen VM 2007 i Åre) och dessutom ett flertal pallplaceringar i världscupen.

Sedan Anna avslutade sin aktiva karriär har hon arbetat som marknads-och hälsostrateg inom företagshälsovård varvat med föreläsningar och kommentatorsjobb för bland annat SVT. Hon har även en examen i företagsekonomi med inriktning på marknadsföring och organisationsutveckling.

Vad hoppas du kunna bidra med i Svenska skidförbundets styrelse?

– Jag tror att jag kan bidra med många erfarenheter från mitt eget idrottande, allt från ungdomstiden till den toppnivå som jag slutligen var på. Nu när jag har klivit ur elitidrottandet och efter det jobbat med eget företag och olika anställningar så har jag dessutom hunnit få ett perspektiv till den tiden och kan se på idrotten från ett annat håll, vilket jag ser som en bra tillgång.

Under förbundsmötet blev Skistars vd Mats Årjes omvald på två år som ordförande, dessutom omvaldes Jerker Löfgren och Jesper Rönnbäck som styrelseledamöter på fyra år.

– Jag hälsar Anna varmt välkommen som ny i styrelsen. Jag tackar även för det fortsatta förtroendet att få leda Svenska skidförbundet i ytterligare två år. Förbundet har några riktigt spännande år framöver. Därför vill jag passa på att, för hela Svenska skidförbundets räkning, tacka för att vi har fått förtroendet att arrangera ytterligare två världsmästerskap, denna gång nordiska VM i Falun 2015 och alpina VM i Åre 2019. Vi ser fram emot att få välkomna Sverige och världen till två stora folkfester, säger Mats Årjes.

Två länsåkare fanns bland dem som fick utmärkelser under Svenska skidförbundets 90:e förbundsmöte. Årets stipendiater i fonden "Hjärtat slår för skidor" blev inom freeskiing, Nils Wersén, Åre SLK, och inom snowboard, Markus Östman, Åre snowboardklubb.

Stipendiater inom alpint blev Olle Sundin, Djurgården, och Filip Vennerström, Sundsvall, samt i längd Adam Persson, Borås, och Martin Johansson, Korsnäs.