Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ovärderligt program för företagare

Några av oss som deltog i "Ett annat företagarprogram", ett program för kvinnor som äger och driver företag, som Margaretha Lindbäck och Therese K Zetterman var projektledare för 2006–2009, vill berätta om våra upplevelser.

Vi anser att det är viktigt att belysa positiva effekter som uppnåtts genom Margaretha Lindbäck och projektet.

"Ett annat företagarprogram" har för oss som företagare varit ovärderligt. Omkring 100 företagare inom många olika branscher har träffats. Alla i programmet har fått möjlighet att dela med sig av både positiva erfarenheter och svårigheter som kan dyka upp för en företagare.

I projektet har också ingått ett mentorprogram där vi träffats i mindre grupper. Flera av grupperna träffas fortfarande, flera år efter projektets avslut. 

"Ett annat företagarprogram" har drivits för att synliggöra företagande kvinnor i länet. Det har gett oss möjlighet att få inspiration till utveckling. Vi har funnit samarbets- och affärspartners som lett våra företag framåt.

"Ett annat företagarprogram" har bidragit till att vi fortfarande är verksamma företagare i länet.

De konferenser som ägt rum i Storhogna har varit mycket givande med workshops, grupparbeten och föredrag med såväl interna som inbjudna externa föreläsare. Fokus har legat på marknadsföring, storytelling, ekonomi, försäljning och nätverkande.

Deltagarna har betalat för resor, kost och logi under vistelserna. Eventuella spa-behandlingar har naturligtvis också bekostats av deltagarna själva!

Konferenserna har varit mycket välorganiserade. Margareta Lindbäck och Therese K Zetterman har gjort ett utomordentligt arbete inför och under träffarna och har för oss framstått som mycket kompetenta, driftiga och seriösa.

Som en del i projektet anordnades mässan Blickfång på Arctura som lockade omkring 1000 besökare. Där visade projektet på vilken mångfald av företagare och företagande kvinnor det finns i Jämtland. Vi törs påstå att i stort sett samtliga utställare gjorde affärer både under och efter mässdagarna.

Vi anser att projektet "Ett annat företagarprogram" kan vara en av de viktigaste investeringar som gjorts för att stärka företag drivna av kvinnor i Jämtland-Härjedalen. Projektet hade som mål att öka den regionala tillväxten, stärka befintliga företag och dessutom stärka kompetens och företagaridentitet. Dessa mål är ur vårt perspektiv mycket väl uppfyllda!

Självfallet välkomnar vi en objektiv granskning av systemet, då det är skatte- och EU-medel som används. Som företagare bidrar vi med en stor del till detta, så vi vill också veta hur pengarna används.

Dock anser vi att den som reducerar projektresultat till "fina broschyrer, sköna spa-helger och allmänt surr om kvinnors företagande" gör en tolkning som inte alls stämmer med vår uppfattning.

Ulla-Karin Andersson, Akupressurcentrum, Annikka Blindh, Ren AB, Eva Gefvert Nordell, Åre Kafferosteri, Fia Gulliksson, Food in Action, Erika Hermansson, Andrum skönhet och inspiration, Viviann Labba, Business Smart, Gabriela Lexmyr Lindström, Turkos AB, Elsa Lidén, Coachpool Coex, Annette Lindow, Lindows Reklam, Anita Munther, Kap i Östersund AB, Anna Månström, AnnaViktoria, Zenita Norberg, Extreme Events AB, Annica Nordin, Periferi film o. form, Elisabeth Persson, Elisabeths Miljöstädning AB, Gudrun Ros, Ros Grafisk Form, Josefin Sundqvist, Boutique Ceramique, Annelie Uhlander Gundt, Akupressurcentrum, Laura Wandry, Jewlery Design

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel