Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Över 3 500 biljetter redan sålda i förköp

Räkna med fullsatt på Jämtkraft Arena söndag kväll. Vid lunchtid onsdag var 3 500 biljetter sålda i förköp. Hammarby lockar och fjolårets publikrekord om 6 028 åskådare kan slås.

Det blir alltså ordentligt drag under galoscherna när Östersunds Fotbollsklubb tar emot Hammarby i Superettan.

– Förköpsintresset är enormt. Vi är mycket glada, konstaterar ÖFK–ordföranden Daniel Kindberg.

– Erfarenhetsmässigt ökar dessutom efterfrågan på biljetter ju närmare matchdagen vi kommer. Fredag och lördag kan bli riktigt bra, hoppas han.

Hammarby är av hävd ett publikdragande lag. Vi minns med glädje fjolårets 1-1–match som präglades av mycket fin fotboll.

Nu är ÖFK dessutom i utmärkt matchform. Sju matcher i följd utan förlust, varav tre fullpoängare på slutet, är en respektingivande svit.

– Publikstödet betyder dessutom mycket för oss. Därför hoppas både laget och vi nära truppen, att våra fans verkligen ställer upp för oss. Hemmapubliken kan göra skillnad, menar Kindberg.

En smockfull Jämtkraft Arena bör betyda 840 000 kronor in i ÖFK–kassan, räknat på i snitt 140 kronor per biljett. Den kassaförstärkningen är förstås välkommen.

Vad säger då väderprognoserna? Jo åtminstone uppehåll och sol, men nordvästan ska dra in över Storsjön, så värmen kan stanna vid 10-12 grader, om man ska tro både SMHI och Yr.

Men med Hammarby som tabelltvåa och ÖFK som sjätte lag i serien, kan publikrekordet under alla förhållanden vara i fara.