Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Över förväntan på Norrlands Trähus

12 blev 25 och 85 blev 100. Inte undra på att det är uppåt på Norrlands Trähus i Hammerdal.

Annons

– Jo, det går som tåget just nu. När vi för drygt två år sedan satsade på en utbyggnad planerade vi för 12 anställda i år. Nu är vi 25. Och för tv år sedan trodde vi att omsättningen i år skulle ligga på 85 miljoner. Nu verkar vi landa på 100 miljoner, säger en glad Peter Rehnsbo, vd på Norrlands Trähus.

Receptet till framgången är mångbottnat. Men som den gode vd:n han är lyfter han först och främst fram personalen.

– Vi har dessutom jobbat strategiskt med ett fåtal stora byggentreprenörer och det tillsammans har gett frukt, förklarar Rehnsbo.

Att finna arbetskraft i ett expansivt läge är inte alltid så lätt. Speciellt svårt kan det vara då det är redan yrkesskickliga personer som efterfrågas.

– Det har inte varit helt lätt, men vi har lyckats bra, dessutom har vi inte tagit in alla samtidigt utan anställt eftersom, säger Rehnsbo.

Norrlands Trähus har en idé att korta byggtiden markant. Största kunden är Bonava, före detta NCC Boende, och de har nu lyckats korta byggtiden från cirka 20 till 12 månader.

– Vi skickar egentligen platta paket, lite som IKEA. Man förtillverkar taket på sidan av och reser husstommen fram till lunch därefter lägger man på taket. Så mycket snabbare än vad vi gör tror jag ingen annan gör, säger Rehnsbo.

– Nu har organisationen satt sig. Nu gäller det att tuffa på. Och framtiden ser ljus ut. Vi har redan nu fulla orderböcker för hela nästa år, säger Rehnsbo.

Marknaden finns i första hand kring Stockholm och Mälardalen. Någon satsning på utlandet finns det inga planer på än så länge.

Hela byggbranschen i länet mår gott.

– De senaste fyra åren har varit gynnsamma för vår del. Om framtiden är svårt att sia men de närmaste åren ser bra ut.