Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överenskommelse med IFO-chefen i Ragunda klar

Efter överläggningar med den fackliga organisationen har man i Ragunda kommun nått en överenskommelse som innebär att Individ- och familjeomsorgschefen Ulla Persson-Titelman frånträder sin tjänst från och med den 1 december 2013.

Under tisdagen undertecknade Ragundas kommunchef Gun Fahlander och personalchefen Ann-Marie Åsander-Amrén en överenskommelse med IFO-chefen Ulla Persson-Titelman som innebär att IFO-chefen frånträder sin tjänst från och med den 1 december 2013. Ragunda kommun anser att det finns fog för dels en avstängning men också grund för avsked enligt LAS.

– Det som har framkommit är att IFO-chefen inte vidtagit åtgärder då personalen stängde IFO-kontoret i oktober 2013, kommenterar kommunchef Gun Fahlander.

I den frågan är kommunen oenig med den fackliga organisationen och har därför erbjudit IFO-chefen en överenskommelse som motsvarar 6 månaders uppsägningstid, vilket är den uppsägningstid som IFO-chefen normalt har. Man har erbjudit denna överenskommelse då man anser att kommunen annars skulle hamna i en långdragen rättslig process i Arbetsdomstolen. Ragunda kommun ska nu starta en ny rekryteringsprocess för att återbesätta chefstjänsten och, som man uttrycker det i pressmeddelandet, skapa en stabil IFO-organisation.

IFO-utredning klar nästa vecka