Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överenskommelse med IFO-chefen i Ragunda klar

Efter överläggningar med den fackliga organisationen har man i Ragunda kommun nått en överenskommelse som innebär att Individ- och familjeomsorgschefen Ulla Persson-Titelman frånträder sin tjänst från och med den 1 december 2013.

Annons

Under tisdagen undertecknade Ragundas kommunchef Gun Fahlander och personalchefen Ann-Marie Åsander-Amrén en överenskommelse med IFO-chefen Ulla Persson-Titelman som innebär att IFO-chefen frånträder sin tjänst från och med den 1 december 2013. Ragunda kommun anser att det finns fog för dels en avstängning men också grund för avsked enligt LAS.

– Det som har framkommit är att IFO-chefen inte vidtagit åtgärder då personalen stängde IFO-kontoret i oktober 2013, kommenterar kommunchef Gun Fahlander.

I den frågan är kommunen oenig med den fackliga organisationen och har därför erbjudit IFO-chefen en överenskommelse som motsvarar 6 månaders uppsägningstid, vilket är den uppsägningstid som IFO-chefen normalt har. Man har erbjudit denna överenskommelse då man anser att kommunen annars skulle hamna i en långdragen rättslig process i Arbetsdomstolen. Ragunda kommun ska nu starta en ny rekryteringsprocess för att återbesätta chefstjänsten och, som man uttrycker det i pressmeddelandet, skapa en stabil IFO-organisation.

IFO-utredning klar nästa vecka