Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överfyllda sopcontainrar upprör

Uppe vid Hållan väster om Funäsdalen sprids soporna med vinden. De två sopcontainrarna är överfyllda.
– Med tanke på sophämtningsavgiften borde det skötas bättre.

Annons

Flera fastighetsägare har reagerat på att kommunen inte har tömt containrarna som finns vid Hållans fritidsby väster om Funäsdalen. De var i går överfyllda och många hade lämnat sina sopor på backen runt om. Något som gör att soporna sprids runt området.

– Så här brukar det vara efter varje storhelg. Kommunen borde se till att sköta tömningen eller åtminstone sätta dit en container till, säger Eric Carlson, en av stugägarna.

Närmare ett 70-tal fastighetsägare betalar tillsammans årligen drygt 600 000 kronor i sophämtningsavgift i området där containrarna är uppställda.

– Ett problem är naturligtvis att många andra slänger sina sopor här, men för den skull ska väl inte kommunen strunta i att tömma, säger Eric Carlson.

John-Erik Ljungberg som likt Eric Carlson bor i området året runt är minst sagt irriterad.

– Det är rent bedrövligt. Vi betalar en bra bit över en halvmiljon kronor per år i sophämtningsavgifter och då borde man kunna ställa högre krav på kommunen och dess entreprenör.

– Så här ska det inte fungera och det är inte första gången det är överfullt och knappast den sista, säger John-Erik Ljungberg.

Margareta J Erixon på kommunens tekniska kontor blir förvånad när hon får höra om problemet.

– Jag kan bara hålla med om att så här ska det inte vara. Vad jag vet är det ingen som har kontaktat oss på kommunen om att det är överfullt. I de fall beställer vi en tömning direkt.

Enligt tömningsschemat ska containrarna tömmas 21 gånger per år. Räcker inte det så beställs extratömning.

Vad har gått snett den här gången?

– Ingen aning, det ska fungera och det kanske är så att entreprenören helt enkelt glömt att tömma just på det här stället, säger Margareta J Erixon.

– Jag ska omgående beställa tömnig så det blir ordnat.