Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överfyllda sopcontainrar upprör

Uppe vid Hållan väster om Funäsdalen sprids soporna med vinden. De två sopcontainrarna är överfyllda.
– Med tanke på sophämtningsavgiften borde det skötas bättre.

Flera fastighetsägare har reagerat på att kommunen inte har tömt containrarna som finns vid Hållans fritidsby väster om Funäsdalen. De var i går överfyllda och många hade lämnat sina sopor på backen runt om. Något som gör att soporna sprids runt området.

– Så här brukar det vara efter varje storhelg. Kommunen borde se till att sköta tömningen eller åtminstone sätta dit en container till, säger Eric Carlson, en av stugägarna.

Närmare ett 70-tal fastighetsägare betalar tillsammans årligen drygt 600 000 kronor i sophämtningsavgift i området där containrarna är uppställda.

– Ett problem är naturligtvis att många andra slänger sina sopor här, men för den skull ska väl inte kommunen strunta i att tömma, säger Eric Carlson.

John-Erik Ljungberg som likt Eric Carlson bor i området året runt är minst sagt irriterad.

– Det är rent bedrövligt. Vi betalar en bra bit över en halvmiljon kronor per år i sophämtningsavgifter och då borde man kunna ställa högre krav på kommunen och dess entreprenör.

– Så här ska det inte fungera och det är inte första gången det är överfullt och knappast den sista, säger John-Erik Ljungberg.

Margareta J Erixon på kommunens tekniska kontor blir förvånad när hon får höra om problemet.

– Jag kan bara hålla med om att så här ska det inte vara. Vad jag vet är det ingen som har kontaktat oss på kommunen om att det är överfullt. I de fall beställer vi en tömning direkt.

Enligt tömningsschemat ska containrarna tömmas 21 gånger per år. Räcker inte det så beställs extratömning.

Vad har gått snett den här gången?

– Ingen aning, det ska fungera och det kanske är så att entreprenören helt enkelt glömt att tömma just på det här stället, säger Margareta J Erixon.

– Jag ska omgående beställa tömnig så det blir ordnat.