Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överklagar dragning av skoterled

Länsstyrelsens beslut om att dra en skoterled genom byn Ränningsvallen har överklagats till mark- och miljödomstolen. Byalaget i Ränningsvallen anser att leden kommer att medföra avsevärda olägenheter för de boende i området.

I slutet av oktober beslutade länsstyrelsen att godkänna en ny sträckning genom Ränningsvallen för skoterleden mellan Lofsdalen och Funäsdalen. Beslutet överklagas nu och byalaget i Ränningsvallen föreslår en annan stäckning strax utanför byn.

– Den nya bredare skoterleden med ökad trafik och sannolikt högre hastigheter kommer att medföra avsevärda olägenheter för oss som bor i byn, för fisketuristerna i området och för övriga besökare samt flora och fauna i berört område, förklarar Åsa Evertsdotter, sekreterare i Ränningsvallens byalag.

Enligt anmälaren så känner de sig överkörda av länsstyrelsen i deras beslut.

– Skoterbolaget anser sig ha haft kontakt med byalaget men den kontakten anser vi som informell och inte något som byalaget står för. Dessutom borde länsstyrelsen själva besökt platsen innan de kan skriva i beslutet att "den planerade åtgärden inte på ett väsentligt sätt skadar natur- och kulturmiljön".

En annan viktig aspekt som byalaget lyfter fram är trafiksäkerheten.

– Det måste vara bättre för skoteråkare och trafikanter på länsvägen att leden inte ska korsa väg 311 två gånger, speciellt när en korsning ligger i närheten av en kurva och ett backkrön, påpekar Åsa Evertsdotter.