Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överlägset ÖDFF vidare i cupen

6–1 mot Frösön följdes i går upp med 4–0 mot Selånger i svenska cupens andra omgång.
– Jag är jättenöjd. Nu hoppas vi på ett allsvenskt lag i nästa omgång, säger tränaren Kenth Persson.

Matchen på Westhagens slitna konstgräs blev en ganska enkelriktad historia. Hemmalaget bjöd på bra motstånd (”De blir ett topplag i år” enligt Persson), men var ändå tvunget att vika ned sig för övermakten.

ÖDFF pumpade på med ett vägvinnande passningsspel och bra fysik. Att laget lät Martina Sandström och Angelika Bergstrand börja på bänken märktes inte.

– Jag är väldigt nöjd med vår arbetsinsats och att vi kunde rulla boll trots det lite svåra underlaget. Och vårt försvarsspel är urstarkt.

Yttermittfältaren Kristina Sundelin var något av huvudrollsinnehavare med två mål och en missad straff. Stort plus även till forwarden Karin Jonasson.

32 lag återstår nu i cupen. I nästa omgång går dessutom de tolv allsvenska lagen in. På fredag görs lottningen till omgång 3.

– Ja, det vore jättekul. Det är därför man är med i cupen, för att kunna ge tjejerna en underbar chans att möta ett allsvenskt lag.

ÖDFF:s avancemang betyder också att laget tvingas flytta derbymötet mot K/D i serien.

Mål: Kristina Sundelin 2, Lisa Landin, Malin Eriksson.