Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överraskande USM-brons till Gordon Sundqvist

USM-brons­et i super-G kom lite överraskande för Max Gordon Sundqvist, ÖFS.
– Jag trodde inte jag skulle köra så bra i fartgrenarna, säger bronsmedaljören.

Annons

Ungdoms-SM fortsatte i går med super-G i Björnrike. Max Gordon Sundqvist, Östersund-Frösön, blev förste länsåkare att knipa en medalj på mästerskapet.

Med klar marginal vann dock Anton Nilsson, Lidingö. Tvåa var Johan Larsson, Skellefteå, som var 16 hundradelar före Max Gordon på tredjeplats.

– Jag är nöjd men det var ganska överraskande. Det är så flack backe här och jag är dålig på det. Men i början var det brant och svängigt och där hade jag snabbaste mellantiden, berättar Max Gordon Sundqvist.

Det här var Max Gordons andra USM-medalj i karriären, sedan tidigare har han ett brons i storslalom.

– Nej, jag förstod ganska fort att det skulle hålla. För de bästa åkarna startar mellan 1–15, sedan blev det segare och segare att åka, säger Max Gordon som berättar att det var varmt och soligt i Björnrike.

Stefan Sandström är en av de ansvariga ledarna för region 2 var inte alls överraskad över Max Gordons brons.

– Han är ganska jämn i alla grenar och han är en av de bästa i Sverige. Det var en jättefin super-G som var ganska svår att bemästra men han är en bra skidåkare, säger Stefan Sandström.

Sixten Svensson, Åre, gjorde också ett bra åk och slutade på tolfte plats.

På damsidan tog Lisa Blomqvist, Umeå, andra raka segern i super-G. Bästa länsåkare var Anna Kling, Åre, på tiondeplats. Mimmi Gunnarsson, Funäsdalen, var elva.