Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överreaktion om gravstenar

Nu lägger kyrkans personal ner gravstenar som förväntas kunna utgöra fara för andras liv och hälsa, på grund av att gravstenen inte är till 100 procent säkrad.

Vad har andra personer att göra på min/vår gravplats? Gravplatsen är personlig egendom. Den ägs av gravrättsinnehavare som betalar en avgift för att bekräfta ägarförhållandet.

Om någon obehörig kommer till skada sker det på egen risk. Man skulle kunna dra det så långt som att det betraktas om hemfridsbrott att gå på en annans gravplats.

Föräldrar som låter sina barn springa runt, och kanske klättra på gravstenar, utsätter ju sina barn för stor risk för skada, samt nonchalerar regeln om frid på kyrkogården.

Gravstenar som är cirka 50 centimeter höga kan omöjligen skada någon människa. Så försök inte att göra affär av en olycka där en flicka omkom när en gravsten välte.

Använd sunt förnuft och återställ gravstenar som omöjligen kan skada någon behörig.

Respekterar andras gravfrid

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel