Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överrumplade rekordvinnare

En av Sveriges största lottovinster på drygt 180 miljoner kronor fick en vinnare i lördags. Men det tog ett tag innan ägaren till vinnarraden hittades.
– Va, vad säger du? Nu måste jag sätta mig ner. Frugan och ena sonen står här och lyssnar, hur mycket har vi vunnit?, säger vinnaren från Farsta, i södra Stockholm.

För det tog ett par dagar innan Pierre Jonsson på Svenska spel fick tag i vinnarfamiljen. Pappan ringde själv upp efter två dagar då han hittat ett missat samtal i sin mobil. Därefter följde en dråplig dialog innan budskapet om rekordvinsten gick fram.

– Jag skulle vilja gratulera till sju rätt på Lotto, och två rätt på Joker, inledde Pierre Jonsson

– Va kul, tack. Hade jag verkligen sju rätt på Lotto? Då har jag väl vunnit mycket pengar?, sa den nyblivne mångmiljonären.

– Ja, alla rätt på Lotto gav ungefär 1,2 miljoner kronor i vinst.

– Det var som fasen, då blev jag Lottomiljonär till slut, va härligt, ha ha…

– Ja, det är jättekul, men du hade ju två rätt på Joker också, kontrade Pierre Jonsson.

– Ja, det sa du ja. Vad ger det då, några tior till?

– Nja, det blir lite mer än så… Du har tagit hem Drömvinsten!

– Va, vad säger du? Nu måste jag sätta mig ner. Frugan och ena sonen står här och lyssnar, hur mycket har vi vunnit?

Klick!

Samtalet bryts men efter 30 sekunder ringer det i Pierre Jonssons lur igen.

– Jag skulle precis be att få gratulera er till Sveriges genom tiderna tredje högsta spelvinst genom tiderna. Ni har vunnit 187 776 430 kronor!

Efter det beskedet visste jublet inga gränser. Efter några minuters tumult, samlade familjen ihop sig och berättade om hur de satt ihop sin vinnande rad.

– Frugan och jag har vunnit ihop på våra rader som vi lämnat in i 25 år. Alla nummer bygger på familjens alla födelsedagar, vilket så klart gör det hela ännu roligare. Och så har vi både barn och barnbarn på besök just nu, så nu blir det till att fira här hemma.

Trots det chockartade beskedet, kom planerna på vad de skulle göra med pengarna snabbt.

– Vi har drömt om att köpa ett hus nere i södra Europa, nu kan vi slå till och köpa ett hus där. Och självklart kommer både barn och barnbarn att få del av vinsten. Nu kan vi verkligen titulera oss glada pensionärer.

Den nyblivna vinnarfamiljen önskar vara anonyma.