Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överskott från Kalle Anka Cup gör att serveringen kan renoveras

Svegs IK:s skidsektion håller på att renovera sin serveringsbyggnad vid skidstadion. Investeringen har blivit möjlig eftersom arrangör­skapet av Kalle Anka Cup förra säsongen gav ett överskott.

För ungefär 30 år sedan byggdes serveringen vid skidstadion i Ulvkälla. Sedan dess har den använts flitigt vid träningar och skidtävlingar, och de senaste åren har den även varit bas för Svegs IK:s bingoverksamhet.

– Det var dags att renovera även om jag måste säga att lokalerna är väldigt välhållna, påpekar skidsektionens ordförande, Kenneth Bergman.

Det som har tagit mest stryk under årens lopp är golvmattan i serveringen, men klubben passar även på att måla om.

– Mattan har nog varit slut i flera år för det har nästan inte gått att skura den, det har känts som att moppen fastnat. Sedan hade vi väggar i en rosa ton och den färgen byter vi till vit nu. Det blir lite ljusare och trevligare, säger Bergman.

Arrangemanget kring Kalle Anka Cup har varit lyckat. De tävlande var inackorderade på Norra skolan, vilket gav skolan pengar till att göra studieresor. För Svegs IK blev det också lite klirr i kassan, och det är de pengarna som nu används som en återinvestering i klubben.

– Svegs IK har tre vaktmästare, och eftersom det inte finns någon ishall ännu så kunde vi låna upp dem till skidstadion. De har jobbat på mycket bra, men det är ju ändå inte gratis eftersom även materialet kostar en hel del. Jag skulle tro att notan hamnar på 60 000–70 000 kronor.

Klubben kommer att arrangera Kalle Anka Cup även denna säsong, och sedan har man option på ytterligare ett år innan tävlingen går vidare.

– Vi hoppas att vi även i fortsättningen kan få intressanta arrangemang. Varför inte en Sverigecuptävling i skidskytte när vi får till en ny skjutvall, frågar Bergman som är evigt tacksam till den ideella arrangörsstab som ställer upp för klubben och gör det möjligt att vara med och locka folk till Sveg.