Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Översvämning och skogsbrand

Samtidigt som spöregn ledde till översvämning i Coopaffären i Bräcke bekämpade brandmännen från Bräcke en skogsbrand bara ett par mil därifrån.

Det var vid 15.30-tiden på fredagen som larmet kom om en skogsbrand i oländig terräng vid Mörtsjön ungefär 2,5 mil öster om Bräcke.

Det var synliga eldslågor bland annat från ett hygge, och det brann på en yta av ungefär en halv hektar. Räddningstjänsterna från Kälarne och Bräcke skickades till platsen.

När de sammanlagt sju brandmännen bekämpade elden som växte till att omfatta 1,5 hektar i de torra markerna så kom strax före klockan 18 larm om att det strömmande in regnvatten i Coopbutiken i Bräcke.

Räddningstjänsten från Gällö skickades dit för att länspumpa.

Vid 18.30-tiden närmade sig ett åskväder även Mörtsjön. Vid 19-tiden började det regna så smått och vid 19.30-tiden började det ösa ned.

Regnet släckte det mesta. Men piloten i den brandbekämpningshelikopter som fanns på plats kunde från luften se att det slog upp små bränder i utkanten av det ursprungliga brandområdet.

Enligt Räddningstjänsten Jämtland vattenbombades småbränderna fram till 22.30-tiden då piloten bedömde att det var för mörkt och för riskabelt att fortsätta.