Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Översvämningar och träd på vägen

Molnen har dragit vidare efter onsdagens syndaflod. Kommunen har haft fullt upp med att kartlägga skadorna.

Vid lunchtid på torsdagen hade Kenneth Winterkvist från kommunen varit runt och inspekterat de ställen där man erfarenhetsmässigt vet att avloppssystemet inte brukar orka med.

På tre platser: korsningen mellan Rådhusgatan och Biblioteksvägen, gångbanan utanför centralstationen samt korsningen mellan Sollidenvägen och Genvägen har själva brunnarna stuckit.

– Det blir så stort tryck och när vattnet inte har någonstans att ta vägen så flyger hela brunnen, berättar Winterkvist.

Med några års erfarenhet går det bra att förutspå var detta kan ske.

– Vid de här ställena har alltså brunnarna farit. Vid ytterligare tre ställen har vattnet åkt in under asfalten, som därför måste läggas om. Det blir i och för sig inte så märkvärdigt att laga, förklarar Winterkvist.

Vid störtfloder brukar det också vanligen hända att källare svämmar över. Men den här gången hade räddningstjänsten det relativt lugnt. Tre, fyra utryckningar runt 16-tiden på onsdagen. Sedan hände inget mer på den punkten.