Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Övertalig damtränare känner viss besvikelse

Damtränare Marko Laaksonen ställs utanför skidskytteförbundets nya landslagsorganisation.

– Jag är besviken, men mest över att vi misslyckades med att ta oss till Sotji med ett damstafettlag, säger han.

När förbundet på lördagseftermiddagen la fram en matris för ny landslagsorganisation slås dam- och herrlandslagen samman. Chef för hela landslaget blir Johan Hagström. Därmed blir Marko Laaksonen utan jobb.

Hur känns det?

– Tråkigt, men mest för att vi i vintras inte lyckades kvalificera oss med ett damlandslag till OS i Sotji. För det var jag ansvarig och ska naturligtvis ställas till svars. Men skälen till att vi inte klarade uppgiften är många, säger han.

För egen del tycker han att det ibland gnisslat mellan honom själv och förbundet under den gångna säsongen.

– Är man förbundskapten är det jag som bestämmer. Tyvärr har det ibland varit fler som velat lägga sig i mina arbetsuppgifter och det känns ibland ha undergrävt mitt ledarskap, säger han.

Någon bitterhet finns ändå inte över att nu ha blivit övertalig.

– Jag har hela tiden haft kvar mitt lektorsjobb i idrottsvetenskap vid Mittuniversitetet. Dessutom finns just nu ett antal möjligheter för mig att bli kvar inom skidskyttet på annat håll. Men om det kan jag för dagen inte berätta mer. Ingenting är klart.

Handlar det om uppdrag för någon annat landslag?

– Kanske, men när inget är spikat kan jag inte säga någonting konkret, menar Marko Laaksonen.

Även Jonas Johansson försvinner i rollen som skytteansvarig och som ansvarig för utvecklingslandslaget.

Vid pressträffen i Östersund på lördagen lät det som om förbundet velat ha honom kvar, men enligt Ingemar Arwidson kan Jonas Johansson vara på väg mot helt andra arbetsuppgifter, utanför förbundet.

Sporten sökte under lördagseftermiddagen upprepade gånger Jonas Johansson men har hittills inte kunnat nå honom för en kommentar.