Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oviken tillbaka som arrangörer

Myssjö/Oviken gör comeback som terrängarrangör. När DM avgörs nästa helg blir det nämligen runt elljusspåret i Oviken som tävlingen kretsar.

Annars har det varit tunnsått med terränglöpningar i Oviken på senare tid. Det var tjugo år sedan Ovikslöpet gick i graven, ett annars traditionellt lopp varje Midsommarafton.

Då som nu är det Sune Salomonsson som är primus motor. Han är annars mest känd som skidåkare och skidtränare, men även friidrotten får honom att tända till.

– Vi hoppas kunna bjuda på en fin, men samtidigt tuff bana. Den längsta sträckan, tolv kilometer, innebär vårt elljusspår tre gånger om rakt av, berättar han.

Tävlingsledaren betonar att anmälan till terräng-DM är öppen fram till mitten av nästa vecka. Stoppdatumet blev fel i inbjudan, men naturligtvis är alla välkomna att kontakta arrangören i ytterligare flera dagar.

Start och målplats blir skidstadion vid Kejsarvallen, en tävlingsplats som i de här sammanhangen legat i träda sedan 2001 då ett liknande evenemang senast arrangerades av MOIF, nämligen skid-DM.

Det är alltså tretton år sedan och även då var Sune Salomonsson tävlingsledare.

– Vi hoppas på många tävlande och klasserna börjar redan med flickor och pojkar nio år och yngre och uppåt, berättar han vidare.

Han är glad och stolt över att nu äntligen kunna stå på en nyrestaurerad bro över Myrån, ett av flera nav längs tävlingsbanan.

– Bron höll på att vittra sönder. Vi var tvungen att göra något. Bergs kommun ställde upp med pengarna och vi själva gjorde jobbet. Nu är bron som ny. Här kommer alla att springa både en och flera gånger, på väg ut och in från start- och målområdet, förklarar Sune och hoppas nu på minst ett hundratal aktiva lördag 6 september.