Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oviss framtid för Lierne bageri

De anställda på Lierne Bageri går en oviss julledighet till mötes. Tidigast i februari kommer besked om fabriken läggs ner.

Den norska storkoncernen Orkla ska försöka hitta en lösning för att rädda kvar det nedläggningshotade Lierne bageri i Sörli, väster om Valsjöbyn. I fabriken, som bland annat tillverkar Li-lefsan, jobbar ett trettiotal svenskar. Orkla meddelar i ett pressmeddelande att man behöver mer tid på sig för att avgöra vad man ska göra med lefsebageriet, som är Lierne kommuns största privata arbetsgivare. Arbetet med att hitta lösningar för en lönsam produktion kommer att fortsätta över nyår. Personalen på bageriet informerades på tisdagseftermiddagen om att besked tidigast är att vänta i februari 2014.

– De går in i julen utan att veta vad som händer nästa år. Samtidigt är situationen inte bara jämmer och elände. Det finns fortfarande en chans att de får behålla sina jobb, säger den fackliga ledaren Tom-Ronny Aspnes på norsk närings- och nytelsesmiddelarbeiderforbund i Lierne till E24.

Det var i november i år som Orkla meddelade att bageriet drogs med stora lönsamhetsproblem. Efter nyår säger man att arbetat ska fortsätta med att utreda möjliga alternativ som inte tidigare blivit värderade.